Ok. Eu unul nu sunt genul protestar. Ba, de multe ori mă irită-enervează-amuză genul ăla de mişcări de stradă cu jos unul şi sus altul! Nu că nu sunt bune, că nu ar fi un drept câştigat democratic sau o pârghie a societăţii civile. Pur şi simplu ştiu că atunci când antrenezi masele, intervine prostia şi multă manipulare.

Dacă cineva crede că e altfel, îl rog pe acel cineva să urmărească puţini clienţii protestelor: cerşetori, mici nebuni celebri ai străzilor, bătrâni isterici, puşti care urlă plini de adrenalină – un soi de lume pestriţă care se lipeşte de orice protest, manifestare publică etc.
Contrabalansul la scepticismul meu e reprezentat de către Adi Dohotaru – un soi de pr şi moderator de proteste, cunoscut foarte bine de către clujeni. Recent i-a apărut un volum despre experienţa lui în zona aceasta, motiv bun ptr a ne aduna câţiva la librărie să vorbim despre carte si contexul în care ea apare. Aşa că cine e curios, cine are întrebări, nedumeriri este aşteptat mâine de la 6 seară la Book Corner.

Advertisements