Un articolaş foarte bun în Gazeta Sporturilor, din păcate doar un articolaş pentru că nu e un reportaj făcut aşa cum ar trebui, despre stadionul nefolosit de la Pripiat, în apropierea Cernobîlului. Aici linkul. Bună ideea, păcat că nu investesc mai multă muncă şi bani în genul acesta de articole.

Reducere 20% pentru fanii SF la Millennium Books, cine vrea găseşte mai multe detalii pe blogul lui Horia Ursu. Vezi link. La o primă mână recomand Scalzi, Cook şi noul Galileo. Însă aveţi de unde alege.

Pe afară, criza librăriilor e în mare dezbatere, migraţia către librăriile on line, ebookuri şi alte lucruri de genul acesta pare o treabă serioasă. Nu că la noi nu este, librăriile merg aproape pe zero iar în următorii ani multe librării mici, de centru, vor da faliment. Lanţurile, prin rabatul mare pe care îl practică, au o şansă serioasă de a rezista pe piaţă, însă continua creştere a chiriilor şi diminuarea puterii de cumpărare, nu neapărat a cititorilor, reduc considerabil şansele de a se dezvolta. Pentru a verifica statistic, propun să se facă o numărătoare a noilor librării deschise în ţară. Momentan, o renovare la Cărtureşti Cluj şi o deschidere la Humanitas 2 Iaşi. Prin urmare, lanţuri. Ştie cineva de alte librării ceva? Până una-alta, aici articolul din Guardian.

Agnes Obel e o cântăreaţă daneză care locuieşte acum în Berlin. În 2010 scoate primul album – Philharmonics. O muzică clară, sobră uneori, însă foarte intimă şi calmă. Merge bine la cafea şi la citit, tocmai potrivită pentru o vreme cu cer noros, puţină răcoare şi linişte. Oricum, cred că toate piesele de pe album (12 în total) se găsesc pe youtube. Aşa că lectură plăcută.