Cum toate datele sunt pe copertă, iar informaţiile despre autor se găsesc uşor pe internet, nu pot decât să transcriu mai jos o reţetă numa bună pentru săptămâna aceasta, reţetă pe care am găsit-o în această carte şi care intră la categoria la ce-s buni librarii:

Supa vrăjitoarelor

Ingrediente:

2 morcovi mari

2 cepe mari

2 păstârnac (scuze, aşa scrie în carte p. 102)

4 căţei de usturoi

4 linguri ghee sau ulei de măsline

4 linguri de făină

6 căni de supă, poate fi făcută din concentrat (WTF!!!)

4 linguri cu vârf de seminţe de chimen

2 linguriţe boia

sare

Mod de preparare:

“Se curăţă zarzavatul, inclusiv usturoiul şi se toacă mărunt. Întro (aşa e în carte, nu pot modifica reţeta) oală se pune uleiul şi apoi se rumenesc uşor chimenul şi făina. Se adaugă zarzavatul, usturoiul şi supa de legume. Se dă un clocot mestecând continuu. Se adaugă sarea şi boiaua şi se lasă la foc mic încă 40 de minute. Se mai poate adăuga apă. Când este gata se strecoară printro (iarăşi originalul!!!) sită mare şi se pasează uşor legumele (aici jur că nu am înţeles cine cu cine pasează, da cred că e important). Se pune încă 3 minute pe foc. Opţional se poate servi cu smântână şi crutoane.”

Vă doresc poftă mare, visare plăcută şi multă baftă la zborul cu mopu’.

Advertisements