Dacă nu mergeţi niciunde de revelion, staţi în casă cu mâncare, băutură, muzică la calculator şi căldură gazoasă de centrală, vă recomand un roman potrivit începutului de an. Mark Haddon cu a sa Întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii. Bun pentru şahişti, amuzant pentru fixişti, numai potrivit pentru obsedaţii de lost, mai ales cei care caută logică în desfăşurarea cadrelor. Jucăuş, cu o inteligenţă a limbajului specifică romanelor lui Terry Pratchett, romanul merită. Lumea văzută de un băiat de 15 ani, suferind de autism, obsedat de matematici şi fizici, dar şi un mare detectiv. Cartea a apărut la editura Trei şi am văzut ca au scos-o acum la promoţie. Aşa că doar 10 lei.

Tot la capitolul chilipiruri, volumul lui Manasia, Amazon şi alte poeme, îl puteţi lua de pe siteul Tritonic cu doar 3 lei.

Şi ca să rămânem în zona detectivilor, am găsit o agenţie (detectiv-particular.ro) care are drept motto: “Mai bine un sfârşit cu suferinţă decât o suferinţă fără sfârşit.” Iar la capitolul “uite cine nu-i”, un citat de pe blogul lui Horia Ursu: “Mi se întîmplă destul de des să fiu confundat cu universitarul clujean Horia Ursu, autorul recent publicatului roman Asediul Vienei (Cartea Românească, 2007) şi al Anotimpurilor după Zenovie şi alte proze (Cartea Românească 1988, ediţia a II-a la Paralela 45 în 2001). Deşi nu m-ar deranja cîtuşi de puţin să fi scris eu cărţile în cauză şi am eu însumi la bază oarece studii filologice, nu sînt eu ăla. Eu sînt ălalalt. „Sefistul” (cum scria Paul Cernat în 22 nu demult).

Cât despre ganglioni, dor de nici nu pot să beau. Asta e.